הבוריקה הוא מאכל טריפוליטאי מסורתי עשוי מעלי ווארקה, סגנון עלי סיגר. את העלים מכינה בעבודת יד סבתא. הבוריקה ממולא בפירה עם ביצה או בשר או עם מרגז העובר טיגון בשמן עמוק עד שיוצא קריספי וטעים להפליא והכל נכנס לתוך פיתה. ועל הטעמים האלה המשובחים של פעם אחראי קובי שמואל – קובי בוריקה, חבר יקר שלי. הבסטה של קובי בשוק הכרמל היא הראשונה שאירחה אותי ואת הקטנים (המיניאטורות) שהולכים איתי לכל מקום . חוץ מהלב הענק של האיש הזה הוא מצליח ליצור היישר מהבסטה שלו אווירה מיוחדת של שוק הכרמל הישן והטוב, של אותם אנשים שדבקים במה שהם אוהבים לעשות ובעיקר עושה שמח ונעים לכל מי שנפגש איתו. השף חיים כהן זיהה את הפוטנציאל והוא אורח קבוע אצל קובי בוריקה ומצרף אותו לאירועים מיוחדים כשהוא צריך מישהו שאפשר לסמוך עליו. אפשר להבין אותו 🙂