ספר ימים מתחלפים – האם מצב הלהט"ב השתפר ב 3 השנים האחרונות?

ב2018 יצא הספר "ימים מתחלפים" בה נכנסה הסופרת תמר פרמן-אבניסן לראשו של אסף שהגשים את חייו כגבר הומוסקסואל, אך עם יציאתו מהארון, משפחתו נקרעת. האֵם מקבלת את בנה, אך אביו, מסיבותיו שלו, אשר מתגלות רק כעבור זמן, מחרים אותו. רומן ששפך אור על כמה עדיין קשה, גם בשנת 2018, להיות חבר בקהילת הלהט"ב בישראל.

לקראת יום הגאווה 2021 שואלת הסופרת תמר פרמן-אבניסן האם משהו השתנה מאז הוציאה את ספרה "ימים מתחלפים" שבזמנו נחשב קונטרובסלי? האם ספר זה, המתאר, בין השאר, פגישה בין להט"בים ישראלים וגרמנים בברלין צריך עוד להיחשב ככזה?

"…הוא ליטף לי את הלחי בגב אצבעותיו האוחזות בדפים, והרגשתי איך הדם זורם לי בגוף ומחמם אותו בלי זמן. הוא זרק את הדפים לרצפה בתנועה של "הדפים האלה לא מעניינים", ונשכב מולי על המיטה, ידו אוחזת ברכּות במותני, נוגעת לא נוגעת, ושפתיו על פי בנשיקה מפתיעה. אף פעם לא הרגשתי שפתיים כאלה, אף פעם הלב שלי לא פעם כמו ברגע הזה, אף פעם הגוף שלי לא הרגיש רפוי ומתוח בעת ובעונה אחת…. עיני נעצמות, אבל אני רוצה לראות הכול…"

מעבר לסיפור דרמטי ומסתורי, "ימים מתחלפים", רומן הביכורים של תמר פרמן-אבניסן, שופך אור על חיי ההומוסקסואלים בישראל טרם ביטול החוק נגד משכב "שלא כדרך הטבע", ולאחריו. הוא מתאר את ההתלבטויות והקשיים העומדים בפני בני הקהילה הלהט"בי"ת, הן במעגל האישי-משפחתי והן במעגל הרחב יותר גם בשנות האלפיים, המאופיינות בפתיחות יחסית.

תמר פרמן-אבניסן, אם חד-הורית לשלושה ילדים, גדלה וחיה בבת-ים. היא בעלת תואר שני במִינהל עסקים, ועוסקת שנים רבות בתחום הפיננסי. הכתיבה תמיד היתה חלק מעולמה. "ימים מתחלפים" הוא ספרה הראשון.