קרן ברוך ורות רפפורט בשיתוף עם מוזיאון תל אביב לאמנות, החליטו להקדיש השנה את פרס האמנות היוקרתי בישראל,ליצירת אמנות בעת מלחמה.ארבעת האמניות והאמנים הזוכים השנה, יקבלו כל אחד פרס על סך 25,000 ₪ ומענק כספי להפקת עבודת וידאו המהווה עדות או מהדהדת את השאלות והתחושות העולות בעת הזו, בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה.בין הזוכות בפרס רפפורט השנה, האמנית שרון ליפשיץ, שאמה יוכבד ליפשיץ צלמת ופעילת זכויות אדם, נחטפה ב 7 באוקטובר מביתה בקיבוץ ניר עוז ושוחררה ואביה עודד ליפשיץ עיתונאי ואיש שלום, מוחזק עדיין חטוף במנהרות החמאס. טקס פרסי רפפורט לשנת 2024 ייערך במוזיאון תל אביב לאמנות ב2 ביוני 2024. עבודות הוידאו יושלמו ע"י היוצרות והיצרים ויוצגו במהלך שנת 2025 במוזיאון תל אביב לאמנות.
השביעי באוקטובר הפגיש את האמנית שרון ליפשיץ עם הנורא מכל. אמה יוכבד ליפשיץ צלמת ופעילת זכויות אדם נחטפה מביתה בקיבוץ ניר עוז ושוחררה לאחר שבועיים וחצי. אביה עודד ליפשיץ עיתונאי ואיש שלום, מוחזק עדיין חטוף במנהרות החמאס. המצלמה ומורשת התיעוד מלווה את האמנית ומשפחתה. צילומי סטילס של יוכבד המתעדים את הקיבוץ, קטעי ארכיון בהם מופיע האב ואלפי שעות אותן תיעדה שרון במהלך השנים ובזמן החסר והכאוטי מאז השביעי באוקטובר. אלו ועוד קטעי וידאו מיצירתה לאורך השנים באזורי סכסוך ומלחמה, עתידים להיאסף לעדות נדירה של משפחה אחת, המגלמת את הסיפור הציוני מראשיתו ועד אחריתו, לעת עתה. הסרט ינוע בין מרחב המציאות הכללי – מחאת משפחות החטופים, ראיונות לתקשורת וקטעי ארכיון ובין המרחב הפרטי – סרטים ביתיים, תיעוד מפגשים ושיחות עם האם ובנה הצעיר של האמנית. כל אלו יתלכדו לכדי הצהרה ערכית בדבר חשיבותה של עדות והיכולת לספר בקולך הפרטי את כל אשר אירע.
שרון ליפשיץ (ילידת באר שבע, 1971), גדלה בקיבוץ ניר עוז. למדה אדריכלות בAA (לונדון) ובקופר יוניון (ניו יורק). בעלת תואר שני באמנות מ-Central Saint Martins לונדון, ותואר דוקטור מאונ' מזרח לונדון (UEL). מנהלת שותפה של המרכז להפקה יצירה ותרבות (CCP) ב-UEL לונדון, שם היא מרצה לאמנות וללימודי קולנוע תיעודי ניסיוני. יצירתהpeaking German , שזכתה בתחרות לחנוכת המוזיאון היהודי במינכן (JMM), מבוססת על שיחות המתחקות אחר הזיכרון הקולקטיבי והאישי, אמנזיה וטראומה התרחשויות יומיומיות,בשיח ציבורי ובמרחב. סרטה "הקו והמעגל", בשיתוף עם אמה, יוכבד ליפשיץ, זכה בפרס עדי של מוזיאון ישראל 2010.