פסטיבל האוכל של מועצת מטה יהודה שהפך לשם דבר ומותג ישראלי – מקומי תוצרת מקומית – ישראלית כבר 23 שנים. מתקיים השנה מה – 9 במרץ ועד ה-1 באפריל ומציע סופי שבוע של חגיגת אוכל כפרי. החגיגה הקולינרית המשתרעת על מרחב של 58 הישובים של המועצה. בואו רעבים!
אירוע הפינאלה של פסטיבל האוכל ב"בית הגלגלים" צפו!
הפסטיבל הפך למסורת המאדירה את הקולינריה הייחודית והמקומית של חבל ארץ זו. הרפטואר של הבשלנים והבשלניות כולל בשלנים המגישים מטעמים ממסורות עתיקות ממזרח וממערב ועד הבשלנים והשפים המציגים בישול חדשני. הקונספט העיקרי של הפסטיבל הינו לתת ביטוי ומקום למגוון הגדול של הבשלנים המקומיים, לפתח ערוצי פרנסה לתושבי המקום ולתת במה לחבל הארץ הייחודי הזה. ביקור בנקודות הבישול הרבות יזמן למבקרי הפסטיבל היכרות עם אזור מטה יהודה מקרוב, לטייל וללמוד על חבל "היין יהודה". כן, אם לא ידעתם חבל זה קיבל הכרה רשמית לאזור יין/ אפלסיון. כלומר אזור גיאוגרפי הכלול בשמו של מוצר ובא ללמד על מקורו ותכונותיו, כתוצר של אותה סביבה גאוגרפית. אזור היין יהודה מתהדר ביינות ייחודיים שאותם מייצרים יקבים רבים הפזורים באזור.
באירועים השונים ניתן להינות ממגוון גדול של פעיליות כגון, בתים פתוחים,סדנאות, מסעדות המציעות תפריטים ייחודיים לפסטיבל היקבים הרבים הנפתחים לקהל לסיורים וטעימות. השנה בסמוך לבשלנים האותנטיים והוותיקים, המלווים את הפסטיבל עוד מראשיתו, יצטרפו בין השאר שפים, קונדיטורים, אופים, לקטים ומומחי התססה שיציעו ארוחות שף, משתה בשרים, אוכל טבעוני ומנות ללא גלוטן.