טכנולוגיית הדפסה תל מימדית יוצרת קרקע חדשה לשילוב בין אמנות לטכנולוגיה. הדפסת תלת מימד מאפשרת למעצבים, אמנים ויוצרים את היכולת להביע את רעיונותיהם ללא הגבלה ולעצב בחופש גמור של הצורה, פיזיות חומרית, קנה מידה, צבעים ושקיפות. היא מאפשרת להם לממש מושגים מורכבים וגיאומטריות חכמות בהדפסה אחת, ולפתוח אפשרויות חדשות שבעבר לא היו מושגות בשיטות העיצוב המסורתיות. יכולת זו מספקת את הזרז האידיאלי לאימוץ התרחבות הטכנולוגיה גם לתחום האמנות התרחבות המעודדת חקירה של דרכים חדשות להציג את היכולות של אמנים ויוצרים. הגשר בין חדשנות ליצירה לא רק מציע התקדמות טכנולוגית, אלא גם צמיחה פילוסופית ותרבותית. תוצאות שיתופי הפעולה הללו מוצגים במרכזים תרבותיים מוערכים ביותר, מוזיאונים מפורסמים ברחבי העולם, וממשיכים בחינוך וחקר הקשר בין הטכנולוגיה לתעשייה היצירתית. ואצלנו אמן אחד, פחות מוכר בארץ אבל בעל שם עולמי – אייל גבר.
המוזיאונים הגדולים בעולם – כמו הלובר ומוזיאון המטרופוליטן לאמנות – מציגים פיסול להמוני מבקרים. שיש עתיק וברונזה מודרנית ממוקמים במסדרונות מקומרות ובגנים יפים, כך שהאורחים יכולים להתפעל מהם. טכנולוגיית ההדפסה התלת מימדית מביאה את עולם הפיסול המפורסם עד לבית של שוחרי האמנות. למעשה כל מי שיש לו גישה למדפסת תלת-מימד, יכול להוריד וליצור למעלה מ -18,000 פסלים וחפצים מרחבי העולם הודות לאוסף Scan the World בפלטפורמה השיתופית להדפסה תלת-ממדית My Mini Factory הוא אוסף קוד פתוח של סריקות מפורטות שצולמו מיצירות אמנות מכל העולם. סריקות אלה ניתנות להורדה וניתן להשתמש בהן להדפסת תלת מימד. פרויקט מתמשך של חובבי אמנות וקהילת הדפסה בתלת מימד, Scan the World שיתף פעולה עם Google Arts & Culture לרכישת סריקות מאוספי מוזיאונים ברחבי העולם. עבור כמה יצירות אמנות המוצגות בפומבי או שקשה להשיג אותן, נעשה שימוש במזל"טים כדי לסרוק את האובייקט.
אמן ישראלי שעושה שימוש חדשני בהדפסת תל מימד הוא האמן אייל גבר.הוא אמן עכשווי חדשני שעבודתיו משלבות אמנות וטכנולוגיה. בעזרת לוח קוד בלבד, הוא מפתח סימולציות דיגיטאליות דומות לחיים של רגעים בזמן-לרוב דרמטיים או קטסטרופליים באופיים-מהם הוא יוצר פסלים והתקנות מודפסות תלת מימד.הוא למד באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל היוקרתית בירושלים. הוא יזם שעבר קריסה אישית ובחר לקחת את הידע הטכנולוגי שלו לעולם היצירתיות והאמנות. גבר יוצר פסלים המתעדים אירועים קטסטרופליים. כל הפסלים שלו מתחילים במודלים מתמטיים של ההתרחשות אותה הוא מעוניין לתעד ופסליו הם תוצר של תהליך ארוך ושיתוף פעולה בינו לבין מתכנתים,מתמטיקאים ופיזיקאים המסייעים לו לתפוס ולעצור את הרגע הנשגב בין המזעזע המאפיין אירוע קטסטרופלי כגון תאונה, צונאמי או מפולת וכדומה ליפה והמיוחד. כשהסימולציה מוכנה הוא מעלה אותה למחשב עוצר את ההתרחשות ברגע הנבחר ומעביר את הדימוי להדפסה. יצירות האמנות של גבר מאופיינות תמיד בשימוש בטכנולוגיות חדישות לחקר ובחינת סוגיות בנושא רוח האדם, אקולוגיה וסוגיות גלובליות. בשנת 2018 אייל שיתף פעולה עם נאס"א ו- Made In Space Inc. ליצירת #Laugh שהייתה למעלה משלוש שנים בפיתוח, פסל האמנות הראשון שיוצר בחלל כשהוא הודפס בתלת מימד על גבי תחנת החלל הבינלאומית והפך ליצירה הראשונה של יצירות אמנות שיופקו אי פעם בחלל. בשנת 2019, בתערוכתו האחרונה "Uncanny State: Notion of Acceptance" בגלריה אלון שגב, הציג גבר שישה ייצוגים מטאפיזיים חדשים של תנועת אנוש בביצוע הרקדנית והכוריאוגרפית העכשווית, שרון אייל, למוזיקה של הפסנתרנית והמלחינה העכשווית רוז'י צ'אן.כמו כן, בשנת 2019, "רקדן המים" ו"רקדן האש "של גבר הוזמנו על ידי עיריית תל אביב יפו לשבוע האירוויזיון 2019 ונצפו על ידי עשרות אלפי אנשים.