אוכל – נושא בעל משיכה אוניברסלית – הוא עניין גדול עבור תרבויות רבות. "אוכל FOOD" היא בין התערוכות הרבות הקשורות לאוכל. לדוגמא למי שמבקר בניו יורק בחודשים הקרובים ישנה תערוכה שנפתחה בחודש שעבר בניו יורק, במוזיאון העיר ניו יורק ומוצגת עד 30 בספטמבר 2023 העונה לשם: "Food in New York: Bigger Then the Plate" ואף היא נוצרה בהשראת תערוכה משנת 2019 בשם דומה במוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון ש"חקר את הניסויים הנוכחיים בכל שלב של מערכת המזון, מקומפוסט ועד שולחן". התערוכה הנוכחית במוזיאון העיצוב בחולון משלבת אלמנט נוסף לקשר בין אוכל לאדם והוא העיצוב שביניהם.
בתערוכה שתתקיים עד ה 14 לאוקטובר 2023, מוצגים למעלה מ- 200 עבודות עיצוב, פריטים ומיצבים של יוצרים ומעצבים מן הארץ ומהעולם, וביניהם: וים דלואה, נאוטו פוקאסאווה, פורמה פנטזמה, רון ארד, סטודיו לרנרט וסאנדר, בומפאס ופאר, סטודיו מישר טרקסלר, סיגלית לנדאו, ארם גרשוני, Reddish, איל פינקס, עומר פולק ועוד. התערוכה מפעילת החושים תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מיצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו.התערוכה כוללת מעבדת חושית הבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך עבודות אינטראקטיביות המשלבות כלי AI (בינה מלאכותית) ומזמינות את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעתיד ב־300 השנים הבאות.בתערוכה מוצגים גם פרויקטים ייחודיים שנוצרו בתמיכת ״חממות פיס לאמנות ועיצוב״ בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון.
התערוכה נחלקת ל-3 תערוכות העוסקות באוכל מזוויות שונות:
אוכל – תערוכה הבוחנת את היחסים שבין אוכל לבני האדם, ואת התפקיד שיש לעיצוב במערכת זו (אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום / מוצגת בגלריה עליונה ובגלריה התחתונה).
צבועים – תערוכה אשר עוסקת בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות (אוצרת: ליאור חרמוני. התערוכה מוצגת במסדרון ההיקפי).
טעימה מן העתיד– תערוכה אינטראקטיבית המתקיימת כמעבדה חושית ובוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים (אוצרת: טליא ינובר. התערוכה מוצגת במעבדת העיצוב).
אוצרות: ליאורה רוזין / דנה בן שלום
עיצוב התערוכה: רונה זינגר
עיצוב גרפי: עידן ועקנין