האמן Hooman Khalili מציג שני ציורי קיר "חופש חיי אישה" בישראל לראפר האיראני טומאג' הנידון למוות

שני ציורי קיר "חופש חיי אישה" יוצגו בישראל לכבוד אמן הראפ האיראני טומאג' הנידון למוות באיראן.האמנית הישראלית, אנה קוגן, והאמנים בן לוי ודרור פריד, בשיתוף עם  יוצר הסרטים האיראני אמריקני, Hooman Khalili, שהפיק ועזר לפקח על העיצוב, יצרו יחד "חיי אישה חופש"  שני ציורי קיר התומכים בראפר האיראני טומאג' סאלחי. זאת בעקבות ההצלחה של ציור הקיר העשירי שהפיק חלילי  בראשון לציון. ה חשיפה רשמית לכבוד Toomaj התקיימה ביום ראשון ה-15 במאי בשעה 14:00 ב-פונדק אליבס בנווה אילן ירושלים ובשעה 16:00 במועצה האזורית מטה יהודה.

Iranian American filmmaker, Hooman Khalili,
אנה קוגן, בן לוי ודרור פריד, Hooman Khalili וציור הקיר במטה יהודה

חשיפת הקירות כללה נאומים של Hooman Khalili; סגנית ראש עיריית ירושלים, פלר חסן, ופעילת זכויות אדם ישראלית ומייסדת ברית הנשים האיראנית הישראלית, אמילי שריידר. שתי הנשים סייעו בארגון ציורי הקיר בישראל והיו הקולות המובילים בישראל בכל נושא ההפגנות באיראן. "חייו של טומאג' תלויים על הכף, עם אפשרות אמיתית שהוא יוצא להורג בפומבי בימים הקרובים על ידי המשטר האיסלאמי. מצוקתו היא בצל של שתיקה מחרישת אוזניים מהקהילה הבינלאומית. הדחיפות של המתגייסים להצילו לא נשמעת בתוך הרעש. השאיפה  שלי היא שציורי הקיר האלה ישמשו מגדלור, שמאלץ את העולם להסתכל לעבר מצוקתו של טומאג', "אמר חלילי. ציור קיר חדש זה מציג את פניו של טומאג' וכן מילים לשירים שלו ושני  ידיים יוצרות לב. היד משמאל מצוירת בדגל ישראל,היד מימין מצוירת בדגל הפרה-אסלאמי של איראן.

"המשטר האסלאמי תלה למעלה מ-850 בני אדם בשנת 2023 והוא בדרך לשבור שיא זה בשנת 2024 – הסיפורים מזכירים לנו את העוול המוחץ של אזרחי איראן מתמודדים עם כל דקה בכל יום", המשיך ח'לילי. "תודה לעם ישראל המדינה היחידה במזרח התיכון שעומדת עם אנשי איראן לוחמי חופש". "אישה, חיים, חופש" היא סיסמה שמקורה בתנועות נשים כורדיות וזכה להכרה עולמית לאחר ההפגנות באיראן ב-2022.  הסיסמה היא מחאה של תנועה המאשרת שזכויות נשים הן מרכזיות לחיים ולחירות. ההפגנות באיראן נוצרו בעקבות מותה של מחסה אמיני בת ה-22, שנתפסה על ידי   משטרת המוסר האיראנית בגין לבוש "לא תקין".  את ההפגנות הובילו נשים וצעירים, וכללו אנשים ממגוון דתות ומגוון רקעים סוציו אקונומים. ציורי הקיר נולדו מתוך ההפגנות הללו.